انواع کارتون ها و انیمیشن ها از لحاظ تکنولوژی ساخت

با توجه به پیشرفته شدن روز افزون تکنولوژی در حال حاضر ساخت انواع انیمیشن امکان پذیر شده است. هنر یکی از جمله عرصههایی است که در کنار دانش، داشتن ذوق و خلاقیت در آن در خلق آثار جذاب موثر است. اگر بخواهیم انیمیشنهای حال حاضر را با انیمیشنهای آغازین مقایسه کنیم به طور قطع تفاوت بسیاری را در آنها شاهد خواهیم بود. به طور کلی انیمیشنها در خصوص حوزههای مختلفی کاربرد دارند و داستان آنها روایتگر یک موضوع مشخص است.
اینگونه انیمیشنها را میتوان با مضمون فیلمهای کوتاه یا بلند و همچنین گیفهایی که به صورت انیمیشنی هستند نام برد. در کنار این نوع انیمیشنها میتوان به بازیهای کامپیوتری، جلوههای ویژه و موشن گرافیکها و غیره نیز اشاره نمود که تمامی آنها بر گرفته از علم انیمیشن سازی هستند.
ما در این مطلب قصد داریم تا به توضیح در خصوص برخی از تکنولوژیهای ساخت انیمیشنهای آغازین و انیمیشنهایی که در حال حاضر موجود هستند اشاره نموده و در خصوص آنها توضیحات لازم را خدمت شما ارائه نماییم تا بتوانید با تکنولوژیهای روز دنیا در خصوص انیمیشن سازی آشنا شوید.
تکنولوژی ساخت انیمیشن به صورت دو بعدی
تکنولوژی آغازینی که در ساخت انواع انیمیشن ها کاربرد داشت، انیمیشنهایی بودند که به صورت دو بعدی و کلاسیک طراحی میشدند. در طول ساخت این انیمیشنها تمامی طرحیهای موجود به صورت دستی و بر روی کاغذ طراحی میشد و مهمترین ابزار در اینگونه انیمیشنها تنها مداد و کاغذ بود.
در این تکنولوژی انیمیشن ساز تمامی طراحیهای خود را که بر روی کاغذ کشیده شده بود به جهت رنگ آمیزی بر روی تلقهای شیشهای کپی مینمود و آن را با رنگهای تعیین شده رنگ آمیزی میکرد. سپس تصاویر موجود را به ترتیب بر روی تصویر زمینه قرار میداد و داستان خود را مطرح مینمود.
درست است که در حال حاضر استفاده از این تکنولوژی به مانند چندین سال گذشته که تنها ابزارشان قلم و کاغذ بود کاربرد ندارد اما از آنجایی که این انیمیشنها باعث به وجود آوردن آثاری جدید و منحصر به فرد بودند به همین جهت بزرگترین انیمیشن سازان گذشته با استفاده از این تکنولوژی به طراحی میپرداختند و آن زمان موجب شگفتی بسیاری برای مردم شدند. از جمله انیمیشنهای دو بعدی کلاسیک معروف میتوان به انیمیشنهایی همچون سفید برفی، زیبای خفته و غیره اشاره نمود.
تکنولوژی ساخت انیمیشن کامپیوتری
این تکنولوژی که چندین سال پس از انیمیشنهای دو بعدی مورد استفاده قرار گرفت، انیمیشن سازی کامپیوتری نام دارد. در این تکنولوژی در کنار نوع دو بعدی از تکنولوژی سه بعدی نیز استفاده میشود. در ساخت انیمیشن کامپیوتری به مانند نوع دو بعدی که طراحیها به صورت دستی انجام میشد نیز کماکان این طراحی به صورت دستی انجام میشود و تنها به جای رنگ کردن و استفاده از تلقهای شیشهای این بار برای رنگ کردن دیگر لازم به انجام کارهای دستی نیست و میتوان تصاویر را پس از اسکن کردن وارد کامپیوتر نمود و رنگ آمیزیهای لازم را بر روی آن انجام داد.
میتوان به جهت معرفی لیست انواع انیمیشن به صورت کامپیوتری، کارتونهای بسیاری را معرفی نمود که با این فناوری ساخته شدهاند اما از مهمترین این انیمیشنها میتوان به کارتون میکی موس اشاره نمود که تکنولوژی ساخت آن تلفیقی از دو تکنولوژی دو بعدی و سه بعدی است.
تکنولوژی ساخت انیمیشن دو بعدی دیجیتالی
در این نوع تکنولوژی برعکس تکنولوژی آغازین که طراحیها بر روی کاغذ انجام میشد و انواع انیمیشن بدین صورت تولید میشد، این بار طراحیها به صورت دستی اما به وسیله ابزارهای کامپیوتری انجام میشود. در این روش انیمیشن سازها میتوانند از نرم افزارهای ساخت انیمیشن همچون فلش و افترافکت و غیره بهره گرفته و قابها و فریمهای انیمیشن را طراحی نمایند. انیمیشن سازها میتوانند با کمک این نرم افزارها تعداد فریمها را با توجه به مدت زمان و داستان در نظر گرفته شده برای انیمیشن به صورت دیجیتالی انجام دهند که این روش میتواند در زمان و انرژی بسیار موثر بوده و به صرفهتر عمل کند.

تکنولوزی ساخت انیمیشن استاپ موشن
در حال حاضر میتوان لیست انواع انیمیشن را که با کمک این تکنولوژی طراحی شدهاند خدمت شما نام برد که از جمله مهمترین این انیمیشنها میتوان به انیمیشن ارباب حلقهها اشاره نمود. در خصوص انیمیشن سازی دو بعدی به صورت دیجیتالی تمامی کارها همچون طراحی و رنگ آمیزی و قرارگیری پس زمینهها با کمک کامپیوتر انجام میشود.
تکنولوژی ساخت انیمیشن سه بعدی دیجیتالی
در عصر حاضر به جهت پیشرفت در تکنولوژی انیمیشنها به طور حتم پس از دانلود انواع انیمیشن میتوانید متوجه بسیاری از تغییرات انیمیشنها نسبت به چندین سال اخیر شوید. به طور قطع این تغییرات چشمگیر از زمانی بیشتر به چشم آمد که انیمیشن سازیهای سه بعدی تهیه و تولید شدند. در اینگونه انیمیشنها، شخصیتهای موجود دارای زاویه دید بیشتر و نورپردازی بهتر بودهاند که موجب شده است حالاتی واقعیتر پیدا نمایند.
در تولید انیمیشنهای سه بعدی طراحی صحنهها و کاراکترها بسیار واقعیتر بوده و نورپردازیهای بیشتر و وجود زاویه دید بالا و تنظیم موقعیت دوربین و مواردی دیگر میتواند به جذابتر شدن هر چه بیشتر این انیمیشنها کمک کند. اگر بخواهیم لیست انیمیشن سه بعدی را برای شما نام ببریم بسیار طولانی خواهد بود اما به عنوان مثال میتوان به انیمیشنهای معروفی همچون در جستجوی نمو، باب اسفنجی، اسکار و غیره اشاره نمود.
تا به اینجا با انواع کارتون و تکنولوژیهای مربوط به آن آشنا شدید حال میخواهیم در خصوص تحول عظیمی در خصوص تکنولوژیهای انیمیشن سازی که استاپ موشنها هستند توضیحاتی را ارائه نماییم. کاراکترهای موجود در انیمیشنهای استاپ موشن از قبل طراحی شده و به مانند یک شی فیزیکی در یک فضای طراحی شده استفاده میشوند.
با جا به جا کردن کاراکترها در هر فریم از آنها عکس برداری میشود و بدین صورت تا به انتها این کار ادامه پیدا میکند. در نهایت نیز تمامی تصاویر گرفته شده به صورت انیمیشنهای محرک در کنار یکدیگر قرار گرفته و بدین صورت تولید میشوند.
از جمله انمیشین های های بسیار معروفی که توسط تکنولوژی استاپ موشن تولید شدهاند میتوان به بره ناقلا، عروس مردگان، فرار مرغی و غیره اشاره نمود. در صورتی که قصد تماشای انیمیشن دارید با عضویت در دیجیتون به صورتی رایگان و اشتراکی به دنیایی از انیمیشن، کارتون، موزیکال و … در ژانر ها و رده بندی های سنی متتنوع دسترسی خواهید داشت.