یکی از دغدغه‌های والدین کودکان خردسال انتخاب محتوای انیمیشنی مناسب فرزندانشان است. کودکان در سنین پایینی مثل 2 تا 5 سال تاثیر زیادی از محیط و برنامه‌هایی که تماشا می‌کنند، می‌گیرند. برنامه‌های مناسب خردسالان باید ساده، حاوی نکات اخلاقی مناسب این سن و ترجیحا رنگارنگ باشد. حتی صداگذاری کارتون های مناسب کودکان زیر 5 سال نیز با صداگذاری و دوبله انیمیشن‌های دیگر باید متفاوت باشد. بعضی محتواهای انیمیشنی برای تماشای خردسالان مناسب نیستند و باعث سردرگمی و سوتفاهم در ذهنیت خردسالان می‌شوند. در این مقاله برای راهنمایی والدین به معرفی محبوب‌ترین کارتون های مناسب کودکان زیر 5 سال می‌پردازیم.

بهترین کارتون های مناسب کودکان زیر 5 سال

برای آن که با بهترین کارتون های مناسب کودکان زیر 5 سال آشنا شوید، تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.

  1. کارتون بره ناقلا، ساده کوتاه و جذاب

یک مزرعه کوچک که چند گوسفند، یک سگ و صاحب مزرعه در آن زندگی می‌کنند، زمینه ساز ساخت یک کارتون جذاب و اپیزودی شد که توانست طرفداران زیادی را در سرتاسر جهان به‌ دست آورد.

کمپانی آردمن انیمیشن که پیش از ساخت بره ناقلا توانسته بود با ساخت انیمیشن‌های جذابی مثل فرار مرغی و والاس و گرومیت به محبوبیت برسد، سبک خلاقانه استاپ موشن را برای ساخت تمام محصولاتش انتخاب کرد.

بره ناقلا در لیست کارتون های مناسب کودکان زیر 5 سال جایگاه ویژه‌ای دارد و شاید یکی از اصلی ‌ترین دلایل این انتخاب، بدون دیالوگ بودن این انیمیشن است. داستان کاملا بدون کلام جلو می‌رود و در کمتر از 15 دقیقه قصه مربوط به آن قسمت به پایان می‌رسد.

در کارتون بره ناقلا، شخصیت بره ناقلا باهوش و زرنگ است و با وجود جثه کوچک و لاغر، رهبر گروه گوسفندها محسوب می‌شود. یکی از چیزهایی که در اغلب قسمت‌ها خالق لحظه‌های طنز و شیرین است، اتفاقات و رفتارهای بره ناقلا و دوستانش است که از دید مزرعه دار مخفی می‌ماند. مرد مزرعه دار مثل تمام مزرعه دار های دیگر تصور می‌کند که گوسفندانش توانایی نقشه کشیدن و حل مسئله ندارند.

کارتون بره ناقلا

  1. کارتون آواز، مسابقه‌ای موزیکال

کودکان عاشق لحظات شاد همراه با موسیقی هستند و این ترکیب به کمک شخصیت‌پردازی مناسب و داستان‌پردازی خلاقانه، کامل می‌شود.

انیمیشن آواز (sing) درباره یک کوالا به نام آقای مون است که از کودکی رویای ساخت بهترین نمایش را داشته و بعد از خریدن یک سالن نمایش هیچ وقت نتوانسته بهترین نمایش را به به اجرا بگذارد. پس یک مسابقه بهترین صدا ترتیب می‌دهد و برحسب اتفاق جایزه بزرگ 100هزار دلاری برای برنده تعیین می‌شود.

انیمیشن آواز از کارتون های مناسب کودکان زیر 5 سال است و درباره تلاش برای رسیدن به رویاهاست حتی اگر همه چیز آن جوری که دوست دارید پیش نرود. باستر مون برای رسیدن به جایگاه برگزارکننده بهترین نمایش تمام تلاش خود را می‌کند و درنهایت موفق می‌شود. در کنار این شخصیت ما شرکت‌ کنندگان را می‌بینیم که هرکدام به نحوی درگیر مسائل شخصی هستند و با وجود تمام مشکلات بهترین خود را ارائه می‌دهند.

کودکان علاوه بر لذت بردن از لحظات جذاب و شیرین این کارتون، حس تلاش برای پیروزی را می‌فهمند و درواقع به این باور می‌رسند که برای موفقیت و رسیدن به رویاها باید تلاش کرد.

قسمت دوم این انیمیشن جذاب نیز تولید و اکران شده است.

کارتون آواز

  1. کارتون بن تن، مبارزه برای نجات زمین

داستان بن تن در عین سادگی برای کودکان جذابیت زیادی دارد. پسری که با استفاده از ساعتی فضایی برای نجات مردم زمین مبارزه می‌کند. شخصیت بن تن برای پسران خردسال به یک الگو تبدیل شده و کودکان شجاعت و هوش بن تن را تحسین می‌کنند.

این کارتون در ابتدا به صورت سریالی و اپیزودی تهیه شده و مخاطب در هر قسمت داستان متفاوتی را دنبال می‌کرد. تهیه‌کنندگان این کارتون متوجه شدند که این انیمیشن پرطرفدار یکی از کارتون های مناسب کودکان زیر 5 سال و بزرگ‌تر طبقه‌بندی شده و در تمام دنیا دوستداران زیادی دارد.

بن تن در ماموریت‌ها تنها نیست و دخترعمو و پدربزرگش هم با استفاده از توانایی‌هایی که دارند، او را همراهی می‌کنند. دخترعموی بن تن، گوئن، نیروهای جادویی و ارثی دارد و همراه بن تن در ماموریت ها به مبارزه با نیروهای فضایی می‌پردازد.

کارتون بن تن

از دلایل جذابیت این انیمیشن برای خردسالان ایجاد حس همزاد پنداری و تلاش برای موفقیت است. صحنه‌های اکشن و هیجان انگیز کارتون بن تن، کودکان را به خود جذب کرده و دوست‌داران دنیای کارتون هر قسمت و هر فیلم سینمایی بن تن را دنبال می‌کنند.

برای مطالعه بیشتر: انیمیشن بن تن نیروی بیگانگان ، جدال با بیگانگان با ساعت شگفت انگیز

  1. داستان اسباب بازی، دنیای پنهان از دید بچه ها

اولین قسمت از انیمیشن داستان اسباب بازی ها در سال 1995 ساخت و اکران شد. موفقیت این انیمیشن سبب شد تا قسمت‌های بعدی این انیمیشن در سال‌های بعد ساخته شده و موفقیت‌های داستان اسباب بازی ها تکرار شود.

ایده اولیه این انیمیشن بسیار خلاقانه و هیجان انگیز است و نویسندگان بزرگی مثل جاس ویدون و اندرو استنتون فیلنامه این اثر را نوشته‌اند. در انیمیشن داستان اسباب بازی قسمت اول ما با پسربچه‌ای به نام اندی و اسباب بازی هایش، گاوچرونی به نام وودی و فضانوردی به نام بازلایتر، آشنا می‌شویم. در طول داستان متوجه می‌شویم که اسباب بازی های اندی و در واقع کل اسباب بازی های دنیا در غیاب انسان ها حرکت می‌کنند و جاندار هستند.

داستان اسباب بازی

طی اتفاقاتی که در تولد اندی رخ می‌دهد وودی و بازلایتر از خانه دور می‌شوند و داستان‌های هیجان انگیزی را می‌سازند.

زنده شدن اسباب بازی ها یکی از موضاعات جذابی است که کودکان و خردسالان را به خود جذب می‌کند و این انیمیشن را بخشی از کارتون های مناسب کودکان زیر 5 سال محسوب می‌کند. جدا از موضوع جان داشتن اسباب بازی ها، نکات اخلاقی خوبی مناسب کودکان در داستان مطرح می‌شود. مثل اعتماد و قدرت حل مسئله در لحظات حساس.

  1. کوکو، سفر به دنیای بعد از مرگ

لی آنکریچ، سازنده قسمت سوم داستان اسباب بازی ها، در سال 2017 انیمیشن کوکو را بر پایه فرهنگ‌های مکزیک ساخت. انیمیشن کوکو که برنده جایزه اسکار بهترین انیمیشن سال در نودمین جشن اسکار شد و با ترانه جذاب remember me در بخش بهترین ترانه هم جایزه به دست آورد.

کوکو داستان پسربچه ای به نام میگل است که برخلاف خانواده، علاقه زیادی به موسیقی و ساختن آهنگ دارد. او خیلی اتفاقی وارد دنیای مردگان می‌شود و به دنبال جدش برای بازگشت به دنیای زنده‌ها می‌گردد.

کوکو سرشار از موسیقی و رنگ است، موضوعی متفاوت دارد و صحنه‌های احساسی خاصی دارد که گریه‌ی هر مخاطبی را در می‌آورد. کوکو عشق به خانواده را در مرکز داستان قرار داده و داستان را بر پایه پررنگ‌تر شدن همین موضوع جلو می‌برد.

انیمیشن کوکو یکی از کارتون های مناسب کودکان زیر 5 سال و البته بزرگ‌تر ها حتی بزرگسالان است و در کل برای تمام سنین جذاب و دل‌نشین است. مخاطب با میگل در دنیای مردگان همراه می‌شود و برای موفقیت و بازگشت او به دنیای زنده‌ها هیجان‌زده می‌شود.

انیمیشن کوکو، سفر به دنیای بعد از مرگ
انیمیشن کوکو، سفر به دنیای بعد از مرگ

بخشی از کارتون های مناسب کودکان زیر 5 سال را بررسی کردیم و دلایل محبوبیت آن‌ها را توضیح دادیم. در کنار انیمیشن‌هایی که ذکر شد، کارتون هایی مثل باب اسفنجی، دختر کفشدوزکی، سگ های نگهبان، بت ویلز، بچه رئیس و… نیز از کارتون‌های محبوب کودکان و خردسالان محسوب می‌شوند.

به والدین پیشنهاد می‌کنیم قبل از انتخاب یک کارتون برای فرزند خردسال خود، آن را تماشا کرده و تمام جنبه‌های داستانی آن را بررسی کنند.

 

 

در باره ی نویسنده

aylar

یک پاسخ بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.